Borgå Dansinstituts danslärare

Välutbildade och meriterade danslärare

Borgå Dansinstituts danslärare är välutbildade och meriterade proffs i olika dansstilar. Den gemensamma nämnaren för samtliga är passionen och entusiasmen med vilken de undervisar i dans. Bekanta dig med våra danslärare och kontakta oss!

Annika Schnur

Stepp

Elisa Black

Hip Hop, House

Elisa är en urban danslärare med 20 års erfarenhet som dansös. Jobbar med flera olika dansstilar inom Hip Hop kulturen (Hip Hop dans, housedans, afro house, locking, dance hall samt brasiliansk funk eller “Passinho”). Hon har deltagit på lektioner och workshop kurser med kända personer inom Hip Hop dansvärlden, dansare som Paris Goebel, Les Twins Courtellemont mm. Hon har också deltagit i och vunnit nationella, samt internationella danstävlingar som en professionell dansare (i Brasilien).

Ida Hentunen

Barndans, Modern dans, Showdans

Ida Hentunen från Kuopio stad utexaminerades som danslärare från Savonia yrkeshögskola och har vidare studerat på olika kurser i Paris. Efter att ha blivit färdig har Ida arbetat som danslärare och dansös runt omkring i hela Finland, varit med i flera olika koreografers produktioner, samt deltagit i varierande projekt och performans.

Som lärare är Ida energisk, uppmuntrande och noggrann. Hon vill stöda elevernas individuella framgång och ge verktyg till en omfattande kunskap i kroppsuttryck. På Idas lektioner står fokuset på att studera egna kroppen och rörelser. I lärovisningen går dansens tekniska sida, uttrycknings förmåga och dansens glädje, hand i hand. Ida strävar efter att åstadkomma en varm och trygg inlärningsmiljö där alla kan utmana sig själv och vågar kasta sig med i dansens mångsidiga värld. Dialog, glädje och skoj är alltid närvarande på danslektionerna, utan att glömma svetten och att varva upp!

Lotta Halinen

Barndans, Modern dans, Jazzdans

Lotta har blivit färdig som dansös från Outokumpu danslinje och SEAD- danshögskolan i Österrike. Efter studierna har hon arbetat som dansös och danslärare. Hon har uppträtt

internationellt i flera utländska koreografers produktioner och har deltagit i olika produktioner och installationer. Lotta vill också i fortsättningen fördjupa hennes kunskaper mångsidigt.

På Lottas lektioner står fokuset på att studera och utmana kroppens rörelser. På energifulla och fysiska lektioner varierar rörelserna i både nivå, mångsidig användning av utrum, golvteknik samt kontaktövningar. Lotta använder sig en hel del av improvisation i övningarna som redskap och stöd för dansare att hitta deras egen personliga dansstil. Danslektionernas mål är att hitta en trygg och funktionell dansteknik, som grundar sig på individens unika kropp och de möjligheter som den innebär. Som lärare ser hon alltid till att eleverna vågar prova på nytt.

Nina Schorin

Balett

Tiia Lehtinen

Barndans, Balett, Modern dans, Showdans

Tiia har blivit färdig som professionell dansös från Finlands Nationaloperas Nationalbalett institut år 2017.  Dansa har hon från 3 års åldern och vid sidan om klassisk balett har hon också fördjupade studier inom modern dans, showdans och lyrical dans.

År 2016 dansade hon i verket MESH av Tero Saarinen Company som solist samt i gruppnummer. Hon har också dansat i bland annat Finlands Nationaloperas produktion Snödrottning på hösten 2014 samt I Tommi Kitis produktion ”Pienen näyttämön juttu” våren 2017.

Erfarenhet från att uppträda har samlats genom åren både i Finland samt utomlands och hon vill lyfta fram uttryckningsförmågans viktighet också i hennes lärostil. För att dans är hennes största passion vill hon hjälpa varje elev att hitta dansens riktiga glädje och njutning, utan att glömma grundlig teknik eller studerandet av rätta linjer. Som lärare är Tiia noggrann men uppmuntrande och för henne är det viktigt att betona hur viktigt det är att skapa en trygg och positiv inlärningsmiljö.

Tuula Tuominen

Orientalisk dans

Jag har studerat danspedagogik i Helsingfors öppna universitet och gått SuSels dansledarskolning. Under åren har jag deltagit på flera dansbana- och danssportkurser. Jag har fördjupat mina kunskaper på olika teknik- och koreografilektioner.

Jag har uppträtt i flera olika grupper och privat tillfällen. Jag har lärt sällskapsdans i nio år och givit privat- och gruppdanslektioner i bland annat orientalisk dans och dansbana.

Jag finner det speciellt viktigt att alla lär sig att känna deras egen kropp via dansens glädje. Dansen tillhör alla och alla skall få njuta av den! Välkommen med att njuta av orientaliska dansens stämning och en glädjefull atmosfär!

Kontakta oss för mer information!

Porvoon Tanssiopisto
Sali 1: Kaivokatu 37
Sali 2: Mannerheiminkatu 20
06100 PORVOO
Puh. (019) 580 254
info@porvoontanssiopisto.fi
www.porvoontanssiopisto.fi

Intresserad? Skicka in dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss!

Via e-post
Via SMS

Registerbeskrivning