Baletti, lastentanssi ja muut lajit Porvoossa

Valitse lajisi laajasta valikoimasta

Porvoon Tanssiopisto tarjoaa laadukasta tanssinopetusta ja laajan valikoiman erilaisia tanssilajeja. Lähde mukaan baletin, lastentanssin, hiphopin, MTV:n sekä monen muun tanssin upeaan maailmaan. Ilmoittaudu tunneille nyt!

Baletti

Baletti on esittävää taidetta. Esiintymisvalmiudet, itsevarmuus ja katseen kohteena olemisen sietäminen kehittyvät harjoitellessa. Oppilasnäytökset ja muut esiintymistilaisuudet opettavat yleisön kohtaamista ja viestien välittämistä.

Luovuus ja mielikuvitus valjastetaan roolityöhön; perinteisten, opettajien ja omien koreografisten sommitelmien tulkintoihin. Tunneäly, puhumaton kieli ja tanssitekniikka muodostavat esityksien ytimen. Tärkeä osa tanssitaidetta on myös katsomaan oppiminen: liikkeen, kertomuksen ja koko näyttämökuvan analysointi. Tanssi tapahtuu yhteydessä muihin. On tanssija ja yleisö, tanssija ja opettaja sekä tanssija ja muu tanssiryhmä.

Baletti on sekä yksilö- että ryhmätyötä. Säännöt ja vaatimukset ovat ankaria. Ne täyttääkseen on opittava sietämään kurinalaista harjoittelua ja fyysistä epämukavuutta. Koko ryhmä ymmärtää ihanteiden saavuttamisen vaikeuden. He tietävät tarvitsevansa toistensa tukea ja he tukevat toisiaan tavoitteissa.

Baletissa opitaan onnistumaan ja epäonnistumaan, hurrataan ja vaikerretaan yhdessä. Toisinaan nauretaan niin, että tiukempikin nuttura tahtoo mennä vinoon. Tanssin riemu syntyy kokemuksesta, että ollaan kokonaisvaltaisesti yhteydessä itseen ja samalla muihin.  Liike virtaa päästä varpaisiin, ja taiteellinen elämys on valmis!

Lastentanssi ja satubaletti

Lapsi ilmaisee tuntemuksia ja tunteita tanssin keinoin. Omien kokemusten kautta hän oppii ymmärtämään tanssia myös esittävänä taiteena. Taiteilijan alku harjoittelee ohjeiden ja neuvojen kuuntelemista sekä toimimista niiden mukaan. Hän ymmärtää tietoisesti ja matkimalla sekä huomaa harjoittelun olevan palkitsevaa. Näitä avuja lapsi tarvitsee tiellä kohti koulukypsyyttä – hänen tulee opetella oppimaan.

Taiteen tekemisen perustana ovat tekniikka ja osaaminen. Yksi tanssin peruselementti on tilan käyttö – tilan antaminen ja ottaminen. Kehoa muotoillaan tilassa. Liikkeellä on suunta, muoto, koko, voima ja kesto. Opetellaan myös olemaan paikoillaan, liikkumatta, tekemään asento. Musiikki antaa liikkeelle ja tanssille keston ja nopeuden. Rytmi löytyy liikkeestä ja musiikista sekä niiden yhteistyöstä.

Tekniikan päälle rakennetaan ilmaisu, mitä halutaan sanoa. Roolityö tekee tanssista tarinan. Tanssi tekee tutusta tarinasta uuden. Voin olla prinsessa, hirmuinen merirosvo, pieni hiiri tai puhdasta liikettä taitava tanssija. Etsitään ja löydetään tanssityylejä, -kulttuureja ja -aikakausia. Opetellaan perusaskelikkoja, baletin ja nykytanssin alkeita. Ennen kaikkea liikutaan villisti ja varovasti, hurjasti tai huolettomasti sekä pidetään hauskaa tanssimalla kavereiden kanssa. Liikunnan riemu syntyy uusien ja jännittävien elämysten kokemisesta. Leikki liikuttaa lasta.

Nykytanssi

Nykytanssi on hyvin kokonaisvaltainen ja monipuolinen tanssilaji, jossa useiden tanssilajien tekniset elementit ja musiikin tyylit yhdistyvät saumattomasti. Lajin perustana toimivat vanhemmat modernin tanssin tekniikat, joiden pohjalta on kehitetty uudempia ja vapaampia (release) nykytanssin tekniikoita. Nykytanssissa korostuu liikkeen kokonaisvaltaisuus, virtaavuus ja rentous, painovoiman ja tasojen käyttö (lattiataso - hypyt) sekä dynamiikan vaihtelut. Musiikin merkitys nykytanssissa vaihtelee. Useimmiten liikesarjat tehdään ns. laskuihin eli musiikin kanssa yhteen, mutta liikettä voidaan haastaa myös kokeellisemmalla musiikilla.

Showtanssi

Showtunnit ovat vauhdikkaita tanssitunteja. Show voi olla oikeastaan mitä vain tanssityyliä perinteisistä musikaali- ja teatteritanssista aina jazztanssiin ja latinalaisiin tansseihin saakka unohtamatta tämän päivän uusimpia trendejä. Showtanssitunneilla lämmitellään aina kunnolla ennen kuin mennään teknisempään osioon, joka perustuu baletin perustekniikkaan. Sitten käydään läpi lihaskuntoa ja venytellään. Lattian poikki tehdään erilaisia hyppyjä sekä liikkuvia askelsarjoja, minkä jälkeen keskitytään koreografian harjoitteluun.

Hiphop

Hiphop ja Street ovat hiphop-kulttuuriin voimakkaasti sidoksissa olevia tanssilajeja. Jokaisella opettajalla on oma tyylinsä ja oma tapansa opettaa, joten nämä kaduilla kehittyneet tekniikat muuttavat muotoaan ja kehittyvät jatkuvasti.

MTV

MTV on nimensä mukainen laji. Kuten Video Clip perustuu MTV:kin musiikkivideoista tuttuihin liikkeisiin. MTV-tunneilla tehdään kuitenkin kunkin opettajan omia sarjoja ja askelyhdistelmiä. Tunneilla yhdistellään hiphop-, street-, jazz- ja showtanssitekniikoita sekä pidetään hauskaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Yhteystiedot

Porvoon Tanssiopisto
Sali 1: Kaivokatu 37
Sali 2: Mannerheiminkatu 20
06100 PORVOO
Puh.(019) 580 254
info@porvoontanssiopisto.fi
www.porvoontanssiopisto.fi

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste