Borgå Dansinstituts danslärare

Välutbildade och meriterade danslärare

Borgå Dansinstituts danslärare är välutbildade och meriterade proffs i olika dansstilar. Den gemensamma nämnaren för samtliga är passionen och entusiasmen med vilken de undervisar i dans. Bekanta dig med våra danslärare och kontakta oss!

Nina Schorin

Balett

Jaana Schorin

Barndans, Balett, Showdans och Zumba

Jaana påbörjade sina dansstudier på sin mors, Ritva Kuusinens, balettlektioner redan som 4-åring. Jaana dansade som frielev vid Helsingfors Dansinstitut under åren 1981–1983. Hon har varit yrkesmedlem i Suomen Tanssitaiteilijain liitto sedan år 1984.

Jaana har fungerat som dansare i ett flertal av Dansteatern Rollos produktioner, vid Svenska Teatern under åren 1989–1994 och vid Helsingfors Stadsteater mellan 1985 och 1990. Jaana dansade solo i Evita – musikalen vid Tammerfors Teater 1994–1995 och var en av dansarna i showgruppen Big Bad Girls 1988–1999.

Jaana har haft fast anställning som danslärare vid flera dansinstitut sedan 1982. I nuläget undervisar hon i Borgå Dansinstitut och Footlight danscenter. Dessutom fungerar Jaana som zumba-instruktör.

Pauliina Lappi

Balett

Pauliina avslutade år 1990 en fyraårig lärarutbildning i Fotys Academie Tilburg i Nederländerna, med klassisk balett som huvudämne. Pauliina har inspirerats till ett nytt konstpedagogiskt arbetssätt av dansare både i Finland och utanför landets gränser. Enligt Pauliina är konst, pedagogik och koreografi tätt sammanflätade med varandra. Undervisningen fokuserar på noggrant tekniskt kunnande, nyanser av traditoner inom klassisk balett, ett koreografiskt uttryck som andas samt kombinationen av olika kroppstekniker till en del av en omfattande konstpedagogisk process.

Pauliina hämtar inspiration till sitt eget koreografiarbete från olika dansstilar, såsom karaktärsdans, flamenco och modern dans. Under nutidsrepertoar-lektionerna vävs traditioner och olika uttrycksformer samman till en mångfasetterad helhet, utan att glömma den klassiska baletten. Pauliinas undervisning betonar individuella uttryck och holistiskt tillväxt. Som grund för hennes processbaserade arbetsstrategi finns stark gemenskap och interaktion. Pauliinas konstnärliga arbete kännetecknas av en kombination av flera olikartade grupper som bildar en helhet. Hon använde sig även, när det är möjligt, kreativt av en mängd olika inlärnings- och uppvisningsmiljöer.

Pauliina kan beskrivas som en inspirerande, motiverande, mild och obeveklig lärare inom danskonsten. Dansglädjen och det resursorienterade arbetssättet är påtagligt. Med konstens hjälp är det möjligt bege sig på en resa över gränser och drömmar, dansens språk är ett internationellt språk. Pauliina undervisar dansare i alla åldrar, liten såväl såsom stor. Konsten tillhör alla!

Niko Arola

Barndans, Showdans och Modern dans

Niko har tagit sin danslärarexamen från Åbo Konstakademi (UAS) år 2015, och har bland annat studerat modern dans, jazzdans, balett, barndans, komposition, pedagogik och didaktik. Han har också studerat dans genom workshops runtom Europa. Förutom att undervisa jobbar Niko också som dansare. Som lärare är Niko mild, uppmuntrande och kommunikativ. Interaktionen mellan elev och lärare har en stor roll under Nikos danstimmar.

Tanja Patronen

Barndans, Showdans och Baby Balett 

Tanja började studera jazzdans vid Tanssivintti, vid en ålder av 13, och snart kom också balett och modern dans med i bilden. Vid 16 års ålder började Tanja som elev vid Footlight danscenter, där hon också började studera steppdans, bl a under Taina Schorins ledning. Tanja var också medlem av dansgruppen Five Steps i ett års tid, tills hennes studier förde henne till Kuopio. Under perioden 1996-2000 studerade Tanja vid konservatoriet i Kuopio (numera Savonia yrkeshögskola), där hon tog sin danslärarexamen i modern dans och barndans.

Piia Lehto

Showdans, Balett, Barndans, Modern dans

Piia påbörjande sin balettundervisning i Vanda vid en ålder av 8. Den klassiska träningsrutinen passade henne perfekt, och kompletterades senare med jazz- och modern dans. Under gymnasietiden började en karriär som danslärare kännas alltmer lockande, och Piia började träna mera målmedvetet.

Piia tog sin danslärarexamen i Kuopio, vid Savonia yrkeshögskola, där hon studerade under åren 2012-2016. Under studieåren deltog Piia i ett flertal projekt som artist och som koreograf och arbetate som dansare vid Kuopio stadsteater. Sitt pedagogiska slutarbete gjorde hon vid Footlight danscenter hösten 2015, genom att undervisa barndans, klassisk balett och showdans.

Som lärare är Piia välkomnande, positiv och uppmuntrande. Under hennes timmar kombineras teknisk precision och ett mångsidigt uttryck, utan att glömma dansglädjen. Dansteater ligger Piia varmt om hjärtat, så man får på hennes timmar ge sin hän åt dansen med hjälp av kreativa metoder eller till och med via olika rollfigurer. Under övningarna betonas melodisk och rytmisk musikalitet, lyssnande på den egna kroppen och studerande av de olika rörelserna. Dansen finns till för kropp och sinne, låt oss njuta av den!

Kristina Norri

HipHop, Showdans, Lyrical Jazz, Commercial Dance

Kristina började dansa klassisk balett i Tammerfors vid en ålder av 7 år. I ett senare skede har hennes huvudämne bytts till modern dans, parallellt med ett brett spektrum av dansstilar, såsom jazzdans, showdans och Street.

Kristina har en examen från Die Etage e.V år 2013, där hennes huvudämne var nutidsdans. Hon har jobbat som dansare bland annat vid Dance Company Giessen (2014-2016) och Seefestpiele i Berlin (2012), och genomgått Kibbutz Contemporary Dance Company traineeprogram (2014). Dessutom har Kristina dansat i mindre nutidsdans- och showdansproduktioner.

Kristina har studerat danspedagogik vid Savonia yrkeshögskola. Hon har i stor utsträckning undervisat i dans både i Finland, Tyskland och Portugal. Erfarenhet av undervisning har Kristina sedan 2005. Kristina upplever att olika dansstilar kompletterar varandra, och vill ge både sig själv och sina elever ett brett kunnande inom dansen. I undervisningen betonas utöver finslipning av danstekniska kunskaper också betydelsen av att uttrycka sig och glädjen i att dansa. Kristina hoppas kunna hjälpa sina elever uppleva samma totala välbefinnande och uttrycksmöjligheter dansen erbjuder henne själv.

Sofie Lustig

Steppdans

Kontakta oss för mer information!

Porvoon Tanssiopisto
Sali 1: Kaivokatu 37
Sali 2: Mannerheiminkatu 20
06100
PORVOO
info@porvoontanssiopisto.fi
www.porvoontanssiopisto.fi
Kaivokatu 37, Porvoo

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!


Intresserad? Skicka in dina kontaktuppgifter, så hör vi av oss!